RADIO PRIETENIA
 
AcasaCalendarFAQCautareMembriGrupuriInregistrareConectare

Distribuiţi | 
 

 BINE DE STIUT....

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
AutorMesaj
Darielutza-Laurentia
moderator
avatar

Mesaje : 165
Data de inscriere : 20/01/2012

MesajSubiect: BINE DE STIUT....   Dum Ian 22, 2012 2:22 pm

Despre Banane !
Despre Utilizarile BICARBONATULUI de SODIU !
Despre LAMAIE !

Bananele sunt gustoase, sanatoase, mobile (usor de luat peste tot), destul de ieftine si un ingredient grozav pentru shake. Dar asta nu este totul, spun specialistii. Ei cred ca expresia "going bananas" (expresie care inseamna a o lua razna) provine din efectul pe care il au bananele asupra creierului. Dupa ce veti citi acest articol, nu veti mai privi niciodata bananele cu aceiasi ochi. Iata de ce.

Aflux de energie

Bananele contin trei zaharuri naturale - sucroza, fructoza si glucoza, combinate cu fibre. O banana ofera instantaneu un aflux sustinut si substantial de energie.

Energie pentru a face miscare timp de 90 de minute

Cercetarile au demonstrat ca numai doua banane ofera destula energie pentru un efort fizic extenuant de 90 de minute. Nu este de mirare ca banana este fructul numarul unu in randul atletilor de performanta ai lumii.

Ameliorarea problemelor medicale si a bolilor

Dar energia este numai unul dintre modurile in care banana ne poate ajuta sa ne mentinem in forma. Ne poate ajuta sa infruntam sau sa prevenim un numar substantial de boli si probleme, ceea ce o face sa fie obligatorie in meniul zilnic. Iata in continuare o lista cu cele mai bune efecte pe care le are.

Putere pentru creier:

200 de elevi de la o scoala din Twickenham (Middlesex, Marea Britanie) au fost ajutati sa-si treaca examenele anuale cu rezultate mai bune mancand banane la micul dejun, in pauza si la pranz, in incercareade a-si imbunatati puterea creierului. Cercetarile au aratat ca acest fruct ce contine o cantitate mare de potasiu poate ajuta procesul de invatare prin imbunatatirea atentiei.

Constipatie:

Avand un continut ridicat de fibre, bananele pot fi incluse in dieta in scopul restabilirii functionarii normale a intestinelor, ajutand la depasirea constipatiei fara a mai fi nevoie de laxative.

Mahmureala:

Unul dintre modurile cele mai rapide de a vindeca mahmureala este prepararea unui milkshake de banane, indulcit cu miere. Banana calmeaza stomacul si, cu ajutorul mierii, ridica nivelul zaharului din organism, in timp ce laptele calmeaza si rehidrateaza corpul.

Arsurile la stomac:

Bananele au un efect natural antiacid in corp, deci daca suferiti din cauza arsurilor gastrice, incercati sa mancati cateva banane pentru a calma durerea.

Ciupiturile de tantar:

Inainte de a cauta crema impotriva ciupiturilor de insecte, incercati sa frecati zona afectata cu partea interioara a cojii de banana. Multi oameni cred ca are un succes uimitor in reducerea umflarii si iritarii la locul ciupiturii.

Nervii:

Bananele au un continut ridicat de vitamine din complexul B, care ajuta la calmarea sistemului nervos.

Supraponderali si stresati la munca ?

Studiile efectuate la Institute of Psychology din Austria au descoperit ca stresul de la serviciu duce la pofta de alimente care aduc confort, precum ciocolata si cipsurile. Un studiu efectuat pe 5000 de pacienti ai spitalului a aratat ca cei mai grasi dintre pacientii care au participat la studiu aveau sanse mai mari de a avea un nivel ridicat de stres la locul de munca. Studiul a tras concluzia ca, pentru a evita poftele induse de panica, trebuie sa controlam nivelul de zahar din organism cu ajutorul gustarilor cu nivel ridicat de carbohidrati la fiecare doua ore pentru a mentine stabil nivelul zaharului.

Stresul:

Potasiul este un mineral vital, care ajuta la normalizarea pulsului, trimite oxigen catre creier si regleaza echilibrul hidric al organismului. Atunci cand suntem stresati, rata metabolismului creste, reducand astfel nivelul potasiului. Acesta poate fi echilibrat cu ajutorul unei gustari formate din banane, care au un continut ridicat de potasiu.

Negii:

Multi oameni preocupati de alternative naturale jura ca daca doriti sa scapati de un neg, puteti pune pe el o bucata de coaja de banana, cu partea galbena in afara. Puteti mentine aceasta compresa cu ajutorul unui plasture sau leucoplast medicinal.

Bananele si merele

Asadar, o banana este intr-adevar un remediu natural al multor boli. Daca am face comparatie cu un mar, are de patru ori mai multe proteine, de doua ori mai multi carbohidrati, de trei ori mai mult fosfor, de cinci ori mai multa vitamina A si fier si de doua ori mai multe alte vitamine si minerale. Este bogata si in potasiu si este unul dintre cele mai valoroase alimente pe care le avem la indemana.

Deci poate este momentul de a schimba proverbul, spunand

"Bananele, un aliment perfect!"

Bananele trebuie sa fie motivul pentru care maimutele par asa de fericite tot timpul.

Inca un secret: crema de pantofi

Vreti sa va lustruiti repede pantofii? Luati partea interioara a cojii de banana si frecati direct pantoful... apoi stergeti cu o carpa uscata.
Nu-i asa ca este un fruct uimitor?


Utilizari fantastice ale bicarbonatului de sodiu
Majoritatea dintre noi stim déjà, ca bicarbonatul de sodiu se poate folosi la mai multe decat doar pentru prajiturele de casa si alte aluaturi dospite. Nu e ceva iesit din comun sa vedem un borcanel cu acest agent de fragezire lasat deschis in frigider pentru dezodorizare. Stiati insa ca exista cel putin 40 de moduri diferite in care se poate folosi bicarbonatul de sodiu?
Bicarbonatul de sodiu este un inlocuitor perfect pentru multe produse de igiena personala, de curatare si dezodorizare. Lista de beneficii este lunga: este ieftin, fara chimicale toxice, versatil si eficient.
Va intrebati cum isi executa magia, praful de copt, cunoscut sub numele de bicarbonat de sodiu? Ajuta la reglarea pH-ului – mentinand substantele nici prea acide, nici prea alcaline. Atunci cand bicarbonatul de sodiu vine in contact fie cu o substanta acida, fie cu o substanta alcalina, reactia lui naturala este de a neutraliza acel pH. In afara de asta, bicarbonatul are capacitatea de a intarzia alte schimbari in echilibrul pH-ului, fenomen cunoscut sub numele de “tamponare”.
Aceasta dubla capacitate de a neutraliza si tampona ii permite bicarbonatului sa faca lucruri precum neutralizarea mirosurilor acide (cum ar fi cele din frigider), precum si pastrarea unui pH neutru (cum ar fi in apa cu care spalati rufele, care ajuta la potentarea calitatilor detergentului) . Este o reactie simpla, dar una cu efecte de lunga durata pentru o multitudine de sarcini de curatare si dezodorizare.
Si fara s-o mai lungim prea mult, iata doar cateva dintre modurile creative in care puteti folosi bicarbonatul d sodiu:

Igiena personala :
1. Faceti pasta de dinti
O pasta de dinti formata din bicarbonat de sodiu si solutie 3% peroxid de oxigen poate fi folosit ca o alternativa la pastele fara fluor din comert. (Sau iata aici varianta mentolata)* Puteti de asemenea sa va muiati pur si simplu periuta in borcanelul cu bicarbonat si sa-l folositi ca atare pentru o curatare suplimentara.

2. Improspatati- va gura
Puneti o lingurita de bicarbonat in jumatate de pahar de apa, clatiti energic, scuipati, apoi clatiti cu apa. Mirosurile sunt neutralizate, nu doar acoperite.

3. Inmuiati dispozitivele orale
Inmuiati dispozitivele orale (precum aparate dentare, gutiere, proteze, recipientele de pastrare) intr-o solutie din 2 lingurite de bicarbonat dizolvat intr-un pahar sau un recipient mic cu apa calduta. Bicarbonatul desprinde resturile alimentare si neutralizeaza mirosurile pentru a pastra dispozitivele curate. Puteti, de asemenea, sa periati dispozitivele orale direct cu bicarbonat

4. Folositi ca scrub facial sau exfoliant pentru corp Oferiti-va un masaj abraziv inviorator pentru fata sau corp. Faceti o pasta din 3 parti bicarbonat si o parte apa. Masati bland in sens circular pentru a exfolia pielea. Apoi clatiti. Procedeul este destul de bland pentru a putea fi folosit in fiecare zi.

5. Evitati deodorantul agresiv
Pudrati-va axila cu bicarbonat de sodiu pentru a neutraliza mirosurile.

6. Folositi ca antiacid
Bicarbonatul de sodiu este un antiacid sigur si eficient pentru a usura arsurile sau durerile de stomac, si/sau indigestia acida. Urmariti indicatiile de pe pachetul de bicarbonat pentru instructiuni.

7. Tratati piscaturile de insecte si mancarimile de piele Pentru piscaturi de insecte, faceti o pasta din bicarbonat si apa, apoi aplicati-o ca pe o alifie pe locul afectat. Pentru a usura mancarimile, luati niste bicarbonat in palma si frecati-va cu el pe pielea umeda dupa baie sau dus.

8. Obtineti un sapun de maini care inmoaie pielea Evitati sapunurile dure si eliminati bland murdaria intrata in piele, neutralizand si mirosurile, folosind o pasta din 3 parti bicarbonat de sodiu si o parte apa, sau 3 parti bicarbonat de sodiu si o parte sapun bland de maini. Apoi clatiti.

9. Ajutati-va parul
Otetul este uimitor pentru par, dar si bicarbonatul are rolul lui la dus. Presarati un pic de bicarbonat in palma , impreuna cu samponul dvs favorit. Samponati normal si clatiti temeinic – bicarbonatul ajuta la eliminarea reziduurilor lasate de produsele de coafat, astfel incat parul dvs va fi mai curat si mai usor de aranjat.

10. Curatati pieptenii si periile
Pentru un par lucios, cu mai multa stralucire, pastrati pieptenii si periile curate. Inlaturati uleiurile naturale secretate de par si resturile de produse de coafat prin inmuierea pieptenilor si a periilor intr-o solutie dintr-o lingurita de bicarbonat si o mica cantitate de apa de la robinet. Clatiti si permiteti sa se usuce.

11. Pregatiti o baie care sa inmoaie pielea uscata Adaugati o jumatate de ceasca de bicarbonat de sodiu in apa din cada pentru a neutraliza acizii de pe piele si pentru a ajuta la curatarea uleiurilor si a transpiratiei. Va veti simti pielea foarte fina. Sau concentrati- va doar asupra picioarelor. Dizolvati 3 linguri de bicarbonat de sodiu intr-un lighean sau o cadita cu apa calda si inmuiati-va picioarele. Apoi frecati usor.

Curatenie :

12. Faceti un abraziv fin pentru suprafete Pentru curatarea sigura si eficienta a cazilor de baie, a placilor de gresie si faianta, a chiuvetelor – chiar si a faiantei din fibra de sticla sau lucioasa – presarati usor bicarbonat pe un burete curat si umed si frecati ca de obicei. Clatiti bine si stergeti. Pentru extra-curatare, faceti o pasta din bicarbonat de sodiu, sare grunjoasa si detergent lichid de vase – lasati-o sa actioneze putin, apoi frecati.

13. Spalati farfuriile, oalele si tigaile cu mana Adaugati 2 linguri cu varf de bicarbonat (impreuna cu detergentul dvs obisnuit de vase) in apa cu care spalati vasele, pentru a indeparta la indepartarea grasimii si a resturilor de alimente de pe farfurii, oale si tigai. Pentru cratitele in care s-a gatit si s-au uscat grasimea pe ele, mai intai inmuiati-le in apa cu detergent si bicarbonat, apoi puneti bicarbonat pe un burete umed si frecati cu aceasta pudra neabraziva.

14. Improspatati buretii
Inmuiati buretii care miros a vechi intr-o solutie puternica de bicarbonat de sodiu pentru a scapa de mizerie (4 linguri de bicarbonat dizolvate intr-un litru de apa calda). Pentru dezinfectare mai puternica, folositi microundele* *.

15. Curatati cuptorul cu microunde
Bicarbonatul de sodiu pe un burete umed curata delicat interiorul si exteriorul cuptorului cu microunde si nu lasa urme de chimicale cu miros puternic. Clatiti bine cu apa.

16. Lustruiti argintaria
Folositi o pasta formata din 3 parti bicarbonat de sodiu si o parte apa. Frecati argintaria cu aseasta pasta, folosind o carpa moale sau un burete. Clatiti bine si uscati pentru tacamuri stralucitoare din inox si argint.

17. Curatati ibricele de cafea si de ceai Inlaturati petele de cafea si de ceai si eliminati gustul amarui spaland ibricele si cafetierele cu o solutie dintr-un sfert de ceasca de bicarbonat intr-un litru de apa calda. Pentru petele insistente, incercati sa lasati la inmuiat peste noapte in solutia de bicarbonat si detergent, sau sa frecati cu pasta de bicarbonat pe un burete umed.

18. Curatati cuptorul
Presarati bicarbonat pe podeaua cuptorului. Stropiti cu apa ca sa umeziti bicarbonatul. Lasati sa stea peste noapte. Dimineata frecati, razuiti bicarbonatul si eliminati murdaria cu un burete sau cu un aspirator, si clatiti.

19. Curatati podelele
Indepartati urmele si mizeria (fara urme nedorite de zgarieturi) de pe podele nelacuite sau dale de gresie ori marmura folosind o solutie dintr-o jumatate de ceasca de bicarbonat intr-o galeata de apa calda – stergeti cu mopul si clatiti pentru o podea stralucitoare. Pentru urmele lasate de incaltaminte folositi bicarbonat pe un burete umed, apoi clatiti.

20. Curatati mobila
Curatati si inlaturati urmele (inclusiv de creion) de pe pereti si mobila vopsita, aplicand bicarbonat de sodiu pe un burete umed si frecand delicat. Stergeti cu o carpa moale si uscata.

21. Curatati perdelele de dus
Curatati si dezodorizati perdeaua din vinil de la cabina de dus, presarand direct bicarbonat pe un burete umed sau pe o perie. Frecati perdeaua de dus si apoi clatiti. Lasati-o sa se usuce atarnata.

22. Dati-i mai multa putere detergentului lichid de rufe.
Oferiti extra-curatare adaugand rufelor dvs o jumatate de ceasca de bicarbonat pentru a face detergentul lichid de rufe sa actioneze mai puternic. Un echilibru mai bun al pH-ului apei va face hainele mai curate, mai proaspete si mai luminoase. Sau puteti adauga o jumatate de ceasca de bicarbonat la ciclul de clatire al masinii pentru cearsafuri si prosoape mai proaspete, sau pentru a neutraliza mirosurile hainelor cu care mergeti la sala sau in care munciti in gradina.

23. Curatati si improspatati echipamentele sportive Folositi o solutie de bicarbonat (4 linguri de bicarbonat intr-un litru de apa calda) pentru a curata si dezodoriza echipamentele sportive imbacsite de mirosuri. Presarati bicarbonat de sodiu in husele croselor de golf si in gentile in care va tineti echipamentele de sport pentru a elimina mirosurile si pentru a curata partile metalice (fara a le zgaria!) cu o pasta din bicarbonat de sodiu (3 parti bicarbonat, o parte apa) si o perie. Clatiti bine.

24. Inlaturati petele de ulei si grasime Folositi bicarbonat pentru a curata urmele de ulei si grasime din garaj sau de pe aleea de intrare. Presarati bicarbonat pe pata si frecati cu o perie.

25. Curatati bateriile
Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit pentru a inlatura urmele de coroziune lasate de acidul de baterie in autoturism, masina de tuns iarba, etc, pentru ca este un alcalin slab. Asigurati-va ca ati deconectat terminalele bateriei inainte de a curata. Faceti o pasta din 3 parti bicarbonat si o parte apa si aplicati cu o carpa umeda pentru a elimina coroziunea de pe terminalul bateriei. Dupa ce ati curatat si reconectat terminalele bateriilor, stergeti-le cu vaselina pentru a preveni o viitoare coroziune. Va sfatuim sa fiti foarte atenti cand lucrati cu baterii – contin un acid foarte puternic.

26. O masina curata
Folositi bicarbonatde sodiu pentru a curata farurile, partile cromate, ferestrele, cauciucurile, husele de vinyl si covorasele de cauciuc ale masinii, fara a va face griji in legatura cu zgarieturi nedorite. Folositi o solutie de bicarbonat dintr-un sfert de ceasca de bicarbonat si un litru de apa. Aplicati cu un burete sau cu o carpa umeda pentru a inlatura murdaria adunata la drum, rasini de la copaci, insecte si smoala. Pentru petele incapatanate folositi bicarbonat presarat pe un burete umed sau o perie moale. Eliminati mirosurile presarand bicarbonat direct pe pata pe tesatura huseelor sau pe carpete. Asteptati 15 minute (sau mai mult pentru mirosurile persistente) apoi aspirati bicarbonatul.

Dezodorizare

27. Improspatati- va frigiderul
Asezati in fundul frigiderului o cutie deschisa cu bicarbonat pentru a neutraliza mirosurile.

28. Scapati de mirosul cosului de gunoi si al tomberoanelor cu reciclabile Presarati bicarbonat pe fundul galetii de gunoi pentru a tine la respect mirosurile. Curatati containerul pentru materiale reciclabile periodic, presarand bicarbonat pe un burete umed. Curatati si clatiti. De asemenea, presarati putin bicarbonat deasupra pe masura ce adaugati materiale reciclabile in container.

29. Odorizati scurgerile si recipientele pentru gunoi.
Pentru a elimina mirosurile din chiuveta, din scurgeri si din tomberoanele de gunoi si pentru a impiedica mirosurile persistente sa revina, turnati o jumatate de ceasca de bicarbonat in timp ce curge apa calda – va neutraliza atat mirosurile acide cat si pe cele bazice de pe scurgere. (Aceasta e o metoda buna de a scapa de bicarbonatul care a fost folosit la reimprospatare aerului din frigider)

30. Scoateti mirosurile si murdaria din masina de spalat de vase Folositi bicarbonatul pentru a scoate mirosurile inainte de a porni programul masinii de spalat vasele si apoi ca un agent de curatare bland in timpul ciclului de spalare.

31. Scoateti mirosurile din cutiile pentru depozitat mancarea Intre utilizari, plasati un recipient cu bicarbonat de sodiu in cutiile pentru pachetel ale fiecarui membru al familiei pentru a absorbi mirosurile persistente.

32. Scoateti mirosurile din covoare
Presarati liber bicarbonat de sodiu pe covor. Lasati sa stea peste noapte sau cat de mult posibil (cu cat il lasati mai mult, cu atat functioneaza mai eficient). Maturati cantitatile mai mari de bicarbonat, apoi aspirati restul (notati faptul ca sacul aspiratorului va deveni plin si greu). Un bonus suplimentar: veti curata si aspiratorul de mirosuri.

33. Improspatarea sifonierelor
Plasati o cutie cu bicarbonat pe un raft al sifonieruliui pentru a mentine aerul proaspat inauntru si a-l feri de mirosuri.

34. Indepartati mirosurile de pe obiectele folosite pentru animalele de casa Puneti pe fundul litierei pentru pisica bicarbonat, apoi turnati deasupra nisipul obisnuit. Pentru a improspata intre doua schimbari ale nisipului, presatati deasupra litierei bicarbonat, dupa ce ati inlaturat resturile pisicii. Eliminati mirosurile din asternutul pisicii presarand liber bicarbonat, asteptati 15 minute (sau mai mult pentru mirosuri puternice), apoi aspirati.

35. Eliminati mirosurile dim tenisi
Preveniti accentuarea mirosurilor din incaltamintea de sport presarand bicarbonat in ei intre utilizari. Scuturati –i inainte de a-i incalta.

36. Improspatati animalele de plus
Mentineti jucariile de plus curate si placut mirositoare facanmdu-le un dus uscat cu bicarbonat atunci cand nu le folositi. Presarati bicarbonat pe ele si lasati sa stea 15 minute inainte de a-l peria sau aspira.

Diverse

37. Rezolvati toate necesitatile pentru e excursie cu cortul Bicarbonatul este un “must-have” pentru urmatoarea excursie cu cortul. Poate spala vasele, poate curata oalele, poate deveni sapun de maini, deodorant, pasta de dinti, extinctor, si mai are inca multe utilizari.

38. Extinctor
Bicaronatul de sodiu poate ajuta in fazele incipiente ale incendiilor domestice izbucnite datorita grasimii sau circuitelor electrice, pentru ca atunci cand bicarbonatul este incalzit, emana dioxid de carbon, care ajuta la potolirea flacarilor. Pentru micile focuri izbucnite in zona de gatit (tigai, gratare, cuptoare) opriti gazul sau curentul electric daca puteti face asta in siguranta. Dati-va inapoi si aruncati la baza flacarii cativa pumni de bicarbonat pentru a domoli flacarile – si chemati pompierii doar ca sa fiti siguri.

39. Ingrijire pentru sistemul septic
Folosirea regulata a bicarbonatului in tevile de scurgere le poate mentine pe acestea in stare buna de functionare, fara sa se infunde. O cana de bicarbonat pe saptamana va ajuta la mentinerea unui pH favorabil in rezervorul septic.

40. Curatati fructele si legumele
Bicarbonatul de sodiu este metoda cea mai sigura si eficienta pentru a inlatura murdaria si reziduurile de pe fructele si legumele proaspete. Presarati un pic pe un burete umed curat, frecati si clatiti. Iata inca o modalitate de a va curata legumele***.



Despre LAMAIE !

Lamaia este un produs miraculos pentru uciderea celulelor canceroase.
Ea este de 10.000 de ori mai puternica decat chimioterapia !!!
De ce nu suntem noi la curent cu asta?
Pentru ca exista laboratoare interesate in fabricarea unei versiuni sintetice, care le-ar aduce imense beneficii.
Voi puteti, de asemeni, sa va ajutati un prieten care are nevoie, anuntandu-l ca sucul de lamaie ii este benefic pentru a preveni boala.



Gustul ei este agreabil si el nu produce efectele oribile ale chimioterapiei.
Daca aveti posibilitatea, plantati un lamai in spatiul sau in gradina voastra.
Cate persoane mor in timp ce acest secret este pastrat cu invidie, pentru a nu fi afectate beneficiile multimilionare ale marilor corporatii?
Cum stiti, lamaiul nu ocupa mult loc si este cunoscut pentru varietatile sale de lamai si lime.
Puteti sa consumati fructul in diverse moduri : puteti sa mancati pulpa, sa faceti suc, sa faceti bauturi, serbet etc.
I se atribuie multe virtuti, dar cea mai interesanta este efectul produs asupra chisturilor si tumorilor. Aceasta planta este un remediu probat contra cancerului de toate tipurile. Unii afirma ca este de mare utilitate in toate tipurile de cancer. Se considera, de asemeni, ca este un agent antimicrobian cu spectru larg, care controleaza infectiile bacteriene si cu ciuperci, eficace contra parazitilor interni si a viermilor, regularizeaza tensiunea arteriala crescuta si este antidepresiv, combate stress-ul si bolile

Sursa acestei informatii este fascinanta; ea provine de la unul din cei mai mari fabricanti de medicamente din lume, care afirma ca dupa mai mult de 20 de experimente efectuate in laborator dupa 1970, rezultatele au relevat ca sucul de lamaie distruge celulele maligne din 12 tipuri de cancer, intelegand aici cel de colon, de san, de prostata, de plaman, de pancreas...
Componentele acestui arbore au demonstrat ca actioneaza de 10.000 de ori mai bine decat produsul Adriamycin, un produs chimioterapeutic utilizat uzual in lume pentru incetinirea cresterii celulelor canceroase. Si ce este inca f. uimitor este ca acest tip de terapie cu extract de lamaie distruge numai celulele maligne canceroase si nu afecteaza celulele sanatoase !
Institutul de Stiinte in Sanatate, L.L.C. 819 N. Str Charles Baltimore, MD 1201




Ultima editare efectuata de catre Darielutza-Laurentia in Dum Feb 26, 2012 11:16 am, editata de 1 ori
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
Darielutza-Laurentia
moderator
avatar

Mesaje : 165
Data de inscriere : 20/01/2012

MesajSubiect: Re: BINE DE STIUT....   Dum Ian 22, 2012 2:32 pm

Crampele muschilor de la picioare reprezinta o sursa de disconfort pentru multe persoane, in special pentru femeile care au intrat la menopauza.
Insa exista un remediu, ciudat, inexplicabil, dar verificat.

El consta in ciupirea buzei superioare, aceasta tehnica dovedindu-se eficienta in 90% dintre cazuri, conform ThirdAge.com. Metoda, descoperita de Milton F. Allen, suferind cronic de spasme musculare, este simplitatea intruchipata. La primul semn de crampe musculare, ciupeste zona dintre buza superioara si nas, mentinand acaesta presiune constanta timp de 30 de secunde si chiar mai mult daca este necesar. Durerea ar trebui sa dispara si muschii sa se relaxeze la cateva secunde de la ciupitura. Desi medicii nu-si pot explica motivul pentru care tehnica are efect, ei sunt nevoiti sa accepte faptul ca functioneaza. Iar eficacitatea ei e confirmata de atletii profesionisti si de antrenorii lor.








Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
Darielutza-Laurentia
moderator
avatar

Mesaje : 165
Data de inscriere : 20/01/2012

MesajSubiect: Re: BINE DE STIUT....   Dum Ian 22, 2012 2:34 pm

Ceapa rosie, pretioasa ca o farmacie
Desi ceapa rosie este mult mai bogata in substante necesare organismului uman decat cea alba, calitatile sale terapeutice fiind nenumarate, la noi nu se bucura de aceeasi popularitate precum ruda sa. Romanii prefera ceapa alba din obisnuinta, pentru ca este ceva mai ieftina ori pentru ca nu stiu nimic despre ceapa rosie si o privesc ca pe o ciudatenie.
Ceapa rosie are in compozitie toata grupa de vitamine B, vitamina C, minerale precum fosfor, natriu, calciu, magneziu, zinc si fier, acid folic si biotina. Despre ceapa rosie, Paracelsus spunea ca e la fel de pretioasa precum o farmacie. Ceapa rosie este un puternic dezinfectant si un bun diuretic, de aceea nu ar trebui sa lipseasca din meniul zilnic al nici unei persoane.
Daca esti racit, tusesti si te doare gatul, ceapa rosie iti poate fi de mare ajutor. Se curate trei cepe, se taie marunt ori se zdrobesc cu pumnul de coltul mesei, se adauga zahar sau miere si 150 ml apa. Amestecul se fierbe cinci minute, apoi se lasa la racit.
Se filtreaza si, din siropul format, se iau patru, cinci linguri pe zi. Taie o ceapa in patru si pune-o langa pat, in dreptul capului. Peste noapte te va ajuta sa respiri mai bine si sa ai un somn linistit. Impotriva durerilor de gat, taie o ceapa in felii, rondele, presara zahar si pune-o la frigider pentru cateva ore. Din siropul lasat ia cate patru, cinci lingurite zilnic.
Ceapa rosie este un calmant excelent. Crizele de nervi, atacurile de panica pot fi curmate imediat daca zdrobesti o ceapa si respiri tinand-o aproape de nas. La fel se procedeaza si in caz de insomnie daca, din diferite motive, nu poti manca ceapa seara. Ceapa rosie, fiind un puternic analgezic si antiinflamator, calmeaza durerile reumatice si pe cele provocate de guta. Ceapa taiata rondele, asezata pe un tifon si incalzita la aburi, pe un capac intors, se fixeaza pe locul dureros si inflamat.
In caz de sinuzita se pot face inhalatii cu aburi de ceapa rosie. Doua - trei cepe de marime potrivita, zdrobite, cu tot cu coaja, se pun la fiert intr-un litru de apa. Dupa ce apa incepe sa clocoteasca, se mai lasa inca cinci minute la fiert. Inhalatiile se fac, de obicei seara, inainte de culcare, si nu se mai iese afara din casa.
Durerile de cap si chiar migrenele trec daca se leaga capul, pentru cateva minute, cu o cataplasma de ceapa. Feriti-va casa si familia de imbolnaviri tinand permanent sub pat, in dreptul pernei pe care se doarme, o ceapa, intr-o ceasca sau o farfuriuta. Nu miroase, nu deranjeaza si nimeni n-o vede.
Mancati ceapa rosie zilnic. Poate asa veti intelege de ce oamenii de la tara sunt mult mai sanatosi decat cei de la oras, de ce se imbolnavesc foarte rar si multi nici nu stiu ce e aceea gripa.














Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
Darielutza-Laurentia
moderator
avatar

Mesaje : 165
Data de inscriere : 20/01/2012

MesajSubiect: Re: BINE DE STIUT....   Mar Ian 31, 2012 12:51 pm

Motto: "Cand te opresti sa alergi dupa lucrurile gresite, le dai lucrurilor bune sansa de a te gasi"

Nu mai petrece timp cu persoanele nepotrivite. Viata este prea scurta pentru a o petrece cu oameni care nu merita. Daca cineva te vrea in viata lui, iti va face loc in ea, nu trebuie sa te bati tu pentru un loc acolo. Niciodata, dar niciodata, nu incerca sa te bagi cu forta in sufletul cuiva care trece cu vederea valoarea pe care o ai. Aminteste-ti mereu ca prieteni adevarati nu-ti sunt cei ce sunt langa tine cand esti fericit, ci cei care iti sunt aproape cand ti-e cel mai greu.

Nu mai fugi de probleme. Infrunta-le cu capul sus. Nu, nu va fi usor. Nu este nicio persoana in lume care poate depasi fara greseala toate complicatiile cu care viata ne pune fata in fata. Nu suntem facuti sa rezolvam instant toate probleme aparute. Nu asa am fost creati. De fapt, am fost creati sa ne suparam, sa ne intristam, sa fim raniti, sa ne impiedicam si sa cadem. Pentru ca tocmai asta este intregul scop al vietii - sa ne infruntam problemele, sa invatam din ele, sa ne adaptam si sa le rezolvam in timp. Asta e, in cele din urma, modul in care devenim persoanele care suntem.

Nu te mai minti. Poti minti pe oricine din lumea intreaga, insa nu te poti pacali pe tine.Vietile ni se imbunatatesc numai cand acceptam provocarile care ne apar in cale. Iar cea mai dificila dintre provocari este aceea de a fi sinceri cu noi insine.

Nu-ti pune la nesfarsit nevoile la finalul propriei liste de prioritati. Cel mai dureros lucru este sa te pierzi, pe tine ca persoana, atunci cand iubesti pe cineva prea mult. Si sa uiti ca si tu esti special. Da, ajuta-i pe ceilalti, dar ajuta-te si pe tine. Daca exista vreodata vreun moment perfect pentru a-ti urma visul sau pentru a face ceva care conteaza pentru tine, acel moment e acum.

Nu mai incerca sa fii ceea ce nu esti. Una dintre cele mai mari provocari in viata este sa sa fii tu insuti intr-o lumea care incearca sa te faca precum toti ceilalti. Cineva va fi intotdeauna mai frumos ca tine, mai destept sau mai tanar, insa nimeni nu poate fi ca tine. Nu te schimba ca oamenii sa te placa. Fii tu insuti si oamenii potriviti te vor iubi pe tine, cel adevarat.

Nu mai tine cu dintii de trecut. Nu vei putea incepe urmatorul capitol din viata ta, daca vei continua sa il citesti pe ultimul.

Nu iti mai fie frica sa gresesti. Facand ceva si obtinand un rezultat gresit este mai productiv decat sa nu faci nimic. Orice reusita are o urma de esec in spatele ei si orice esec te conduce spre succes. Vei ajunge sa regreti mai mult lucrurile pe care nu le-ai facut decat pe cele pe care le-ai facut.

Nu te mai mustra pentru greselile vechi. Putem iubi persoanele nepotrivite si putem plange pentru lucrurile gresite, insa, indiferent ce intorsatura ia viata, un lucru este sigur: greselile ne ajuta sa gasim acele persoane si acele lucruri care sunt potrivite pentru noi. Toti gresim, toti ne zbatem si chiar toti regretam anumite lucruri din trecutul nostru. Orice lucru care ti se intampla, bun sau rau, te pregateste pentru un moment care urmeaza sa vina.

Nu mai incerca sa iti cumperi fericirea. Multe dintre lucrurile pe care ni le dorim sunt scumpe. Dar adevarul este ca lucrurile care ne aduc cu adevarat fericirea sunt gratuite – dragostea, rasul, prietenia... Completati voi lista mai departe.

Nu mai astepta fericirea de la ceilalti. Daca nu esti multumit cu tine, asa cum esti, nu vei fi fericit nici in relatii cu alte persoane. Trebuie sa-ti creezi stabilitate si fericire in propria viata inainte de a o impartasi cu altcineva.

Nu mai trai in gol, gandindu-te si razgandindu-te. Nu mai analiza asa de mult la fiecare situatie caci vei crea probleme care nu nici macar nu existau. Evalueaza situatia si actioneaza. Nu poti schimba lucrurile cu care refuzi sa te confrunti. Progresul implica riscuri. Punct! Ca sa marchezi un gol, trebuie ca intai sa dai drumul la minge.

Nu te mai gandi ca nu esti pregatit. Nimeni nu se simte niciodata 100% pregatit cand apare o noua sansa. Pentru ca cele mai multe oportunitati din viata ne forteaza sa trecem dincolo de zona noastra de confort. In orice situatie, ne vom simti intai insufiecient pregatiti. Dar asta tine de procesul de invatare, nu-i asa?

Nu te mai implica in relatii din motive gresite. Relatiile trebuie alese intelept. Este mai bine sa fii singur decat intr-o companie neplacuta. Nu trebuie sa te grabesti. Daca trebuie sa se intample, se va intampla – la timpul potrivit, cu persoane potrivita si din motivele corecte. Indragosteste-te pentru ca asa simti, nu pentru ca te simti singur.

Nu mai respinge relatii noi doar pentru ca cele vechi nu au mers. Vei invata ca in viata oamenii pe care-i intalnesti, ii intalnesti cu un scop. Unii te vor testa, unii se vor folosi de tine, unii te vor invata cate ceva. Dar, cel mai important, vor fi si cativa care vor scoate la iveala tot ce-i mai bun din tine.

Nu mai concura cu toti ceilalti din jurul tau. Nu te mai gandi la ce fac ceilalti mai bine decat tine. Concentreaza-te sa iti bati propriile recorduri zilnic. Succesul este pana la urma o lupta doar intre tine si propria-ti persoana.

Nu mai fi invidios pe ceilalti. Invidia inseamna sa numeri toate harurile cu care au fost daruiti altii, in loc sa te uiti la tine si la ce ai primit tu. Intreaba-te urmatorul lucru: "Ce am eu si toata lumea isi doreste?".

Nu te mai plange si nu iti mai plange de mila. Surprizele neplacute cu care viata te pune fata in fata nu fac decat sa iti netezeasca calea in directia care era menita pentru tine. Poate nu intelegi si nu vezi asta in momentul in care lucrurile rele se petrec si poate iti va fi greu. Dar reflecta si la celelalte lucruri negative care ti s-au intamplat in trecut. Vei observa destul de des ca fiecare dintre ele te-a condus intr-un loc mai bun, catre o persoana mai buna, la o stare de spirit minunata sau o situatie fericita. Asa ca zambeste! Lasa-i pe toti sa vada ca astazi esti mult mai puternic decat erai ieri. Si astfel vei fi.

Nu mai tine suparari. Nu iti trai viata cu ura in suflet. Vei ajunge sa te ranesti mai mult pe tine decat pe oamenii pe care ii urasti. Iertarea nu inseamna "Ceea ce mi-ai facut este in regula", ci iertarea inseamna " Nu o sa te las sa imi strici fericirea pentru totdeauna". Iertarea este raspunsul… Renunta la ranchiuna, gaseste-ti pacea si elibereaza-te. Si, nu uita, iertarea nu este numai pentru alte persoane, este si pentru tine. Atunci cand este nevoie, iarta-te si pe tine, mergi mai departe si incearca sa te descurci mai bine data viitoare.

Nu ii mai lasa pe ceilalti sa te aduca la nivelul lor. Refuza sa iti cobori standardele doar pentru a-i multumi pe cei care refuza sa si le ridice pe ale lor.

Nu iti mai pierde timpul dand explicatii si scuzandu-te la nesfarsit pentru greseli. Prietenii tai nu au nevoie de asta, iar dusmanii tai oricum nu vor crede. Doar fa ceea ce simti ca este corect.

Nu mai trece cu vederea frumusetea bucuriilor marunte. Bucura-te de lucrurile marunte pentru ca intr-o zi te vei uita inapoi si vei descoperi ca ele erau de fapt lucrurile importante. Cele mai bune perioade din viata ta vor fi acele momente mici, aparent neimportante, pe care le-ai petrecut razand cu cei care conteaza pentru tine.

Nu mai incerca sa faci lucrurile perfect. Societatea nu premiaza perfectionistii, ci ii recompenseaza pe cei care duc lucrurile la bun sfarsit.

Nu mai alege calea usoara. Viata nu e usoara, mai ales atunci cand planuiesti sa obtii ceva care sa merite. Nu alege calea usoara care sa te duca acolo. Realizeaza ceva extraordinar.

Nu te mai purta ca si cum toate lucrurile sunt minunate, atunci cand nu sunt. Este in regula sa te impiedici din cand in cand . Nu trebuie sa te prefaci sau sa demonstrezi mereu ca esti puternic. Nu ar trebui sa fii preocupat nici de ceea ce cred ceilalti - plangi, daca simti nevoia - este sanatos sa iti versi lacrimile. Cu cat mai curand vei face asta, cu atat mai repede vei fi pregatit sa zambesti din nou.

Nu ii mai invinui pe altii pentru necazurile tale. Iti vei realiza visele in masura in care iti vei asuma responsabilitatea pentru viata ta. Cand ii invinuiesti pe altii pentru lucrurile prin care treci, le predai lor controlul asupra acelor parti din viata ta.

Nu iti mai face atatea griji. Grijile nu vor face ca ziua de maine sa fie mai putin grea, dar sigur vor face ca ziua de astazi sa fie mai putin vesela. Pentru a afla daca merita sa te ingrijorezi pentru o situatie intreba-te urmatorul lucru: "Va mai conta situatia asta peste un an? Peste trei? Peste cinci?" Daca raspunsul este nu, e clar ca iti faci griji inutil.

Nu te mai concentra pe ce NU vrei sa se intample. Concentreaza-te pe ce iti doresti sa se petreaca. Gandirea pozitiva este ingredientul de baza al oricarei povesti de succes. Daca te trezesti in fiecare dimineata gandindu-te ca ceva minunat ti se va intampla in ziua respectiva si esti putin atent, vei observa destul de des ca ai avut dreptate.

Nu mai fi nerecunoscator. Oricat de buna sau grea a fost pana in acel moment, trezeste-te dimineata si fii multumit ca traiesti. Cineva, undeva se lupta cu disperare sa traiasca. In loc sa te gandesti la ceea ce iti lipseste, gandeste-te la ceea ce ai tu si le lipseste altora.


Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
Darielutza-Laurentia
moderator
avatar

Mesaje : 165
Data de inscriere : 20/01/2012

MesajSubiect: MIEREA DE ALBINE SI SCORTISOARA    Dum Feb 26, 2012 11:14 am

O COMBINATIE CURATIVA





¬ S-a descoperit ca o combinatie de miere cu scortisoara poate vindeca majoritatea bolilor.

¬



ARTRITA



¬ Amestecati o parte de miere in doua parti apa calduta si apoi adaugati o lingurita de scortisoara pudra. Faceti o pasta si masati-o usor in partea de corp care va doare.

¬ Durerea cedeaza in interval de 15 minute, in cele mai multe cazuri.

¬ Pacientii cu artrita isi pot administra zilnic cate o cana de apa fierbinte cu doua linguri de miere si o lingurita de scortisoara pudra..

¬ Daca remediul se administreaza cu regularitate, chiar si artrita cronica poate fi vindecata.

¬ Intr-un studiu recent efectuat de Universitatea din Copenhaga, s-a constatat ca atunci cand doctorii le-au administrat pacientilor o combinatie de o lingura de miere cu o jumatate de lingurita de scortisoara pudra inainte de micul dejun, timp de o saptamana, din 200 de pacienti tratati, 73 de pacienti au scapat complet de dureri in interval de o luna. Majoritatea acestor pacienti nu puteau merge sau aveau o libertate de miscare restransa, dar dupa terapie, au inceput sa mearga cu mai putine dureri.



CADEREA PARULUI



¬ Cei care au probleme de caderea parului sau calvitie pot aplica pe par o pasta alcatuita din ulei de masline fierbinte, o lingura de miere, o lingurita de scortisoara pudra, inainte de baie, lasand-o sa actioneze aproximativ 15 minute, dupa care se spala parul.

¬ S-a demonstrat ca remediul este eficient si daca se pastreaza timp de 5 minute..



INFECTII URINARE



¬ Luati doua linguri de scortisoara pudra si o lingurita de miere intr-un pahar de apa calduta si beti. Distruge toti germenii din vezica urinara.

DURERI DE DINTI



¬ Faceti o pasta dintr-o lingurita de scortisoara pudra si cinci lingurite de miere si aplicati pe dintele care doare. Remediul se poate aplica de 3 ori pe zi (zilnic) pana cand dintele nu mai doare.



COLESTEROL



¬ Doua linguri de miere si trei lingurite de scortisoara pudra, amestecate cu 450 ml.. de ceai, daca sunt administrate unui pacient care are colesterolul mare, vor reduce nivelul colesterolului din sange cu 10% in interval de 2 ore.

¬ Ca si in cazul pacientilor cu artrita, daca remediul se administreaza de 3 ori pe zi, reduce nivelul colesterolului.

¬ Conform unei informatii publicate intr-o revista medicala, mierea in stare pura consumata zilnic impreuna cu mancarea inlatura problemele de colesterol.



RACELI



¬ Cei care sufera de raceli normale sau severe ar trebui sa ia o lingura de miere calduta cu 1/4 lingurita de scortisoara pudra timp de 3 zile.

¬ Acest remediu vindeca majoritatea cazurilor de tuse cronica, raceala si curata sinusurile.



INFERTILITATE



¬ Medicinele alternative Yunani si Ayurvedica au utilizat mierea timp de mai multe secole pentru a fortifica sperma barbatilor.

¬ Daca barbatii impotenti vor lua cu regularitate doua linguri de miere inainte de culcare, problema lor se va rezolva.

¬ In China, Japonia si Orientul Indepartat, femeile sterile, dar si cele care doresc fortificarea uterului, au luat scortisoara pudra, timp de secole.

¬ Femeile sterile pot sa ia un varf de cutit de scortisoara pudra cu o jumatate de lingurita de miere si sa isi frece gingiile cu aceasta combinatie, in mod frecvent pe toata durata zilei, astfel incat combinatia sa se amestece usor cu saliva si sa patrunda in corp.

¬ Un cuplu din Maryland (SUA) nu a putut avea copii timp de 14 ani, pierzandu-si speranta ca vor fi capabili sa procreeze vreodata. Cand au aflat despre acest remediu, atat femeia cat si barbatul au inceput sa consume miere si scortisoara in modul aratat mai sus. Femeia a ramas insarcinata dupa cateva luni si a nascut gemeni la termen.



DERANJAMENTE STOMACALE



¬ Mierea cu scortisoara pudra vindeca durerile de stomac si indeparteaza ulcerele stomacale de la radacina.

¬ BALONARE : In conformitate cu studiile efectuate in India si Japonia, s-a descoperit ca mierea, in combinatie cu scortisoara pudra, ajuta si indeparteaza balonarea si durerile de stomac.



BOLI CARDIOVASCULARE



¬ Faceti o pasta din miere si scortisoara pudra. Ungeti pe paine sau umpleti clatitele cu aceasta pasta in loc de dulceata sau gem si mancati cu regularitate la micul dejun.

¬ Reduce colesterolul din artere si salveaza pacientul de riscul unui atac de cord.

¬ Pentru cei care au suferit deja un atac de cord, urmati acest remediu zilnic, pentru a preveni aparitia unui alt atac.

¬ Consumul cu regularitate al produsului de mai sus reduce dispneea si intareste ritmul cardiac.

¬ In America si Canada , mai multe spitale si-au tratat pacientii cu succes, cand au descoperit ca arterele si venele isi pierd flexibilitatea si tind sa se astupe. Mierea si scortisoara imbunatatesc circulatia sanguina.



SISTEMUL IMUNITAR



¬ Utilizarea zilnica a scortisoarei pudra intareste sistemul imunitar si protejeaza organismul impotriva bacteriilor si atacurilor virale.

¬ Oamenii de stiinta au descoperit ca mierea contine diferite vitamine si fier in cantitati mari.

¬ Consumul regulat de miere intareste corpusculii celulari ai leucocitelor care combat bacteriile si afectiunile virale.



INDIGESTIE



¬ Scortisoara pudra presarata peste 2 linguri de miere administrate inainte de masa, inlatura aciditatea si ajuta la digestia celor mai grele mancaruri.



GRIPA



¬ Un om de stiinta din Spania a demonstrat ca mierea contine un ingredient natural care omoara germenii de gripa, salvand pacientul de la imbolnavire.



LONGEVITATE



¬ Ceaiul cu miere si scortisoara, consumat cu regularitate, incetineste efectele imbatranirii.

¬ Pentru ceai, puneti la fiert 4 linguri de miere, 1 lingura de scortisoara pudra si 3 cani de apa.

¬ Beti 1/4 de cana, de 3 pana la 4 ori pe zi. Va pastreaza pielea sanatoasa si fina si incetineste efectele imbatranirii.

¬ De asemenea, creste speranta de viata, va veti simti mult mai tanar(a) !



ACNEE



¬ Formati o pasta din trei linguri de miere si o lingurita de scortisoara pudra. Aplicati aceasta pasta peste cosuri seara inainte de culcare si spalati-o cu apa calduta, in dimineata urmatoare. Daca tratamentul se aplica timp de doua saptamani, va inlatura cosurile de la radacina.



INFECTII ALE PIELII



¬ Eczemele, herpesul si toate tipurile de infectii ale pielii se vindeca prin aplicarea unei combinatii de miere si scortisoara pudra pe partile afectate.



CURE DE SLABIRE



¬ In fiecare dimineata pe stomacul gol, cu o jumatate de ora inainte de micul dejun si seara inainte de culcare, beti miere si scortisoara pudra fierte intr-o cana de apa.

¬ Daca se administreaza in mod regulat, acest remediu duce la reducerea greutatii chiar si a celor mai obeze persoane.

¬ De asemenea, administrarea cu regularitate a acestui remediu previne depunerea de grasimi in organism, chiar daca persoana respectiva consuma o dieta hipercalorica.



CANCER



¬ Studii recente efectuate in Japonia si Australia au aratat ca s-au tratat cu succes cazuri de cancer stomacal si osos.

¬ Pacientii diagnosticati cu aceste tipuri de cancer ar trebui sa ia zilnic o lingura de miere cu o lingurita de scortisoara pudra timp de o luna, de 3 ori pe zi si sa continue tratamentul prescris de oncolog. Nu strica!



OBOSEALA



¬ Studii recente au aratat ca continutul de zahar din miere este mai degraba folositor si nicidecum daunator vitalitatii organismului.

¬ Persoanele de varsta a treia care consuma miere si scortisoara, in parti egale, au mai multa vitalitate si flexibilitate.

¬ Dr. Milton, care a efectuat studii aprofundate in acest subiect, spune ca o jumatate de lingura de miere intr-un pahar cu apa, presarat cu pudra de scortisoara consumata zilnic, dimineata dupa ce ne spalam pe dinti, si din nou dupa amiaza in jurul orei 3.00 atunci cand vioiciunea organismului este in scadere, duce la imbunatatirea vitalitatii organismului, in interval de o saptamana.



HALENA



¬ Locuitorii din America de Sud:

Primul lucru dimineata, fac gargara cu o lingurita de miere si scortisoara pudra amestecate in apa fierbinte.. Astfel, respiratia lor isi pastreaza prospetimea pe durata intregii zile.



PIERDEREA AUZULUI



¬ Mierea cu scortisoara pudra, luate zilnic in cantitati egale duc la refacerea auzului.

Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
Darielutza-Laurentia
moderator
avatar

Mesaje : 165
Data de inscriere : 20/01/2012

MesajSubiect: Re: BINE DE STIUT....   Lun Mar 05, 2012 9:19 am




Sfaturi utile


Furnicilor nu le plac castravetii. Inconjurati ascunzisurile acestora cu coji de castravete.

Daca vrei sa obtii un cub transparent de gheata, fierbe apa inainte.

Oglinda ta va straluci, daca o cureti cu White Spirt (diluant de vopsele).

S-a imprimat o guma de mestecat in materialul hainelor tale ? Pune-le pentru o ora in congelator.

Hainele tale albe nu sant suficient de albe ? Inmoaie-le in apa calda timp de 10 minute, impreuna cu o felie de lamaie.

Parul tau nu are luciu suficient? Umezeste-ti parul cu o lingurita de otet, si pe urma sa-l speli.

Ca sa reusesti sa storci integral zeama lamailor, tine-le o ora in apa calda inainte de a le stoarce.

Pentru a evita mirosul neplacut la fierberea verzei, pune o felie de paine pe varza. Pentru a nu amesteca painea cu varza, felia se introduce intr-o punga de panza rara.

Lacrimezi, daca tai ceapa, - mesteca o guma de mestecat.

Pentru a fierbe mai repede cartofii, decojeste-i numai pe o parte.

Pata de cerneala pe haine ? Pune un strat gros de pasta de dinti pe pata, lasa-l sa se usuce si numai dupa aceea sa-o speli.

Vrei sa scapi de soareci si sobolani, presara praf de piper negru in zona unde se ascund. Se vor duce in alta parte !
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
Darielutza-Laurentia
moderator
avatar

Mesaje : 165
Data de inscriere : 20/01/2012

MesajSubiect: Alerta! Soia are efecte dezastruoase asupra sanatatii, mai ales la copii.   Joi Mar 08, 2012 1:52 pm

Soia bio: Proteina din soia e catabolica, (n.r.- proces de descompunere a substantelor organice complexe in altele mai simple, eliminabile) duce la hipotiroidism (ceea ce e f rau). Opreste dezvoltarea creierului copiilor!!! Creste de ~ 3 ori riscul de Alzheimer. Distruge sistemul reproducator.
Despre soia "bio" (pentru ca cea modificata genetic e de 10 ori mai nociva decat aceasta)Dar, daca ati afla ca soia este un deseu industrial care nu se mai da animalelor pentru ca atunci cand li se dadea acestea se imbolnaveau grav, si ca duce la zeci de disfunctii si boli?
In timpul postului, pentru multi, apar intrebari precum ce sa mananc, ca am de muncit, de unde imi iau proteinele etc. Si iata ca vine soia in intampinarea lor: se spune ca e un fel de carne vegetala, poate chiar mai hranitoare, cu multa proteina, fara colesterol, face bine la inima si nu numai, e ieftina ca braga, chiar seamana putin cu carnea (daca e bine preparata). Si mai e si de post. Dar…
Sa incepem cu putina istorie: in Asia, soia este cultivata de mii de ani. Pana acum aproximativ 2000 de ani, a fost utilizata strict ca INGRASAMANT VEGETAL, datorita proprietatii plantei de a fixa azotul in sol precum fasolea. Acum ~2000 de ani a fost descoperit procesul de fermentare a soii, care o face mult mai gustoasa si usor de mancat, si elimina multe din substantele toxice din ea. Preparatele pe baza de soia nefermentata sunt mai recente. In Europa, soia este folosita in primul rand pentru producerea uleiului de soia; acesta este cel mai ieftin si mai folosit ulei in industria alimentara (daca scrie ulei vegetal pe o eticheta, inseamna fie de soia, fie de rapita, fie, in cazul fericit, de palmier). In urma extragerii uleiului, ramane o cantitate foarte mare de proteina din soia. Timp de ani de zile, aceasta proteina a fost folosita ca FURAJ. Numai ca animalele hranite cu foarte multa soia au inceput sa sufere tulburari grave de sanatate, in special ale sistemului reproducator.
PROTEINA DE CALITATE INFERIOARA
De ce este soia nesanatoasa? Sa incepem cu unul din primele motive pentru care oamenii mananca soia: ca inlocuitor de carne/sursa de proteina teoretic de buna calitate.
Proteina din soia nu are proprietatile anti-catabolice, anabolice, anti-oxidante si de intarire a sistemului imunitar pe care le au proteina animala si chiar multe proteine vegetale. Contine substante care inhiba digestia si absorbtia proteinelor (inhibitori ai proteazelor), iar aceste substante nu sunt distruse in timpul gatitului. Astfel, pe termen lung, dietele care contin multa soia pot duce la deficiente de aminoacizi. Aceste substanse de asemenea pot duce la disfunctii pancreatice si crestere incetinita sau chiar oprita . Unele studii au observat chiar ca poate fi catabolica. Deci, soia nu este o sursa buna de proteina in timpul postului. Exista multe alte proteine vegetale de calitate mai buna.*
De asemenea, soia opreste absorbtia mineralelor, si creste necesarul de minerale (din care oricum consumam, de obicei, prea pusin) si de vitamine (in special B12 si D3, iar B12 nu se gaseste in surse vegetale).
Si totusi, aceste efecte sunt incomparabile ca gravitate cu efectele pe care soia le are asupra creierului, sistemului endocrin si a celui reproducator…

CONTRACEPTIVE ORALE
Soia contine fitoestrogeni (faimoasele izoflavone - genisteina si daidzeina). In cazul unor consumuri ridicate (cam cat ar consuma un european care a auzit ca soia este hrana de calitate…*), efectele vor fi asemanatoare cu ale contraceptivelor orale (estrogenului sintetic): modificari hormonale, tulburari de ciclu (la femei), cresterea sanilor (la barbati), iar, la copii si nou-nascuti poate avea efecte dezastruoase. Se estimeaza ca un copil hranit cu lapte de soia/hrana pentru nou-nascuti pe baza de soia primeste zilnic echivalentul a 5 pastile contraceptive. Un studiu publicat in cunoscuta publicatie The Lancet a descoperit ca copiii sunt expusi la o cantitate de izoflavone de 6 pana 11 ori mai mare decat cea care produce modificari hormonale la adulti (nota importanta: sistemul reproducator al copiilor este in formare; la adulti, aceste schimbari sunt reversibile, in cazul copiilor in schimb vor produce modificari ireversibile: sterilitate, efeminare in cazul baietilor, pubertate precoce la fete… la fel ca contraceptivele orale date unor copii mici). In sangele copiilor hraniti cu asemenea mancaruri, au fost detectate concentratii ale izoflavonelor de 13000-22000 (treisprezece pana la douazeci si doua de mii) de ori mai mari decat nivelul natural al estrogenului.

HIPOTIROIDISM… DIABET…
Tot aceste doua izoflavone reduc sinteza hormonilor tiroidieni, si doar 30 g de soia/zi pot duce la hipotiroidism si boli autoimune ale tiroidei. (nota: o cutie de tofu are cam 200 de grame, si nu e greu sa fie mancata la o singura masa). Un studiu a observat ca copiii care au fost hraniai cu soia au o incidenta dubla a diabetului…
CREIERE MICSORATE, DEMENTA, IQ REDUS…
Un studiu la scara mare a observat ca barbatii care consuma tofu de
cel putin de doua ori pe saptamana au un risc de 2.4 ori mai mare sa faca Alzheimer, un grad mai ridicat de atrofiere a creierului si creiere care apar cu aprox. 5 ani mai imbatranite. De asemenea, izoflavonele din soia pot conduce la dementa vasculara.
Copiii femeilor care au deficiente tiroidiene au un risc de 4 ori mai mare sa aiba IQ-ul sub 85 decat cei ai femeilor care nu au astfel de deficiente.
Zincul este un element important pentru transmiterea impulsurilor nervoase intre neuroni (printre multe alte functii). Deficienta in zinc in timpul sarcinii si alaptarii (si in copilarie) duce la anomalii congenitale ale sistemului nervos, si a fost asociata cu "capacitate redusa de invatare, apatie, letargie, si retard mental". Intr-un studiu pe 372 de copii chinezi deficitari in zinc, cei care au au primit suplimente de zinc si-au imbunatatit mai mult performantele" in perceptie, memorie, rationare, abilitati psiho-motorii precum coordonarea mana-ochi. Alte trei studii au observat cresterea capacitatilor cognitive in urma suplimentarii cu zinc.
Prin continutul foarte ridicat de acid fitic, soia duce in special la deficiente in zinc. S-a observat ca mancarea pentru nou-nascuti pe baza de soia a dus la scaderea nivelelor de zinc in toti copiii carora li s-a administrat. Chiar cand dietele au fost suplimentate cu zinc, a existat o corelatie puternica intre continutul de acid fitic din mancare si cresterea incetinita (zincul are un rol important si in cresterea si dezvoltarea organismului)
Asiaticii consuma in medie 12 grame de leguminoase pe zi (Colin Campbell, autorul "studiului China"), cu variatii intre 6 si 30 de grame. Departe de litrul de lapte de soia sau 200 de grame de snitele, chiftele, pateu din soia, sau tofu, pe care le poate consuma un occidental.
REACTII OFICIALE
Cat de serioasa este aceasta problema?
Organismele nationale din mai multe tari au inceput sa ia atitudine. Intai, Ministerul Sanatatii din Israel a avertizat ca copiii mici nu trebuie sa fie hraniti cu mancare pe baza de soia, iar copii pot manca soia maxim o data pe zi, de maxim trei ori pe saptamana, iar adultii trebuie sa fie precauti datorita efectelor adverse asupra fertilitatii si riscului crescut de cancer la san.
Universitate Cornell a avertizat ca femeile cu un risc crescut de cancer la san trebuie sa evite soia. Autoritatile elvetiene recomanda ca utilizarea soii in hrana bebelusilor sa fie "foarte restransa". In Anglia si Australia autoritatile le spun parintilor sa intrebe un doctor inainte de a le da copiilor hrana pe baza de soia.
Informatiile din acest articol cuprind o parte infima a cercetarilor din domeniu. Fiecare efecte negativ are in spate mai multe studii, si incep sa se cunoasca si mecanismele prin soia duce la aceste efecte. Pentru cei interesati de surse si care doresc sa afle mai multe, pe blog vor fi date trimiterile la articolele originale. De asemenea mai pe larg despre alimentele hranitoare care pot fi consumate in timpul postului (hrisca, ovazul, cerealele integrale, nucile etc.)
Un "studiu de caz"- prizonierilor dintr-o inchisoare din SUA li s-a dat soia in loc de carne (60-70% proteina din soia, restul carne sau lactate), ceea ce i-a facut sa sufere de lesin, palpitatii, insomnii, depresii, simptome ale hipotiroidismului precum senzatie permanenta de frig, oboseala, crestere in greutate, gandire incetosata, infectii frecvente, glanda tiroida marita. Acestia au dat in judecata guvernul american in anul 2007.
Sursa: http://www.westonaprice.org/soy-alert/673-soy-and-the-brain.html
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
Darielutza
moderator


Mesaje : 34
Data de inscriere : 02/10/2012
Varsta : 50
Localizare : Bucuresti

MesajSubiect: CONOPIDA SI DOVLEACUL    Joi Dec 27, 2012 4:42 am

Pe masura ce ne apropiem de iarna, optiunile de produse vegetale sanatoase pe care natura ni le pune la dispozitie par sa se imputineze. Ignorate de majoritatea oamenilor, conopida si dovleacul au proprietati tonice si curative care le fac sa merite din partea noastra toata atentia, mai ales in luna noiembrie.

Iata care sunt beneficiile conopidei:
- ne fereste de raceli si de artrita, datorita concentratiei mari (superioare celei din citrice) de vitamina C;
- ne protejeaza inima si vasele de sange, prin continutul de I3C si de vitamina C;
- aceleasi I3C si vitamina C din conopida, la care se adauga glucosinolatii scad semnificativ riscul declansarii anumitor tipuri de cancer (de san, de colon, de prostate, de col uterin etc.);
- mentine buna functionare a creierului si intarzie degradarea tesutului cerebral, multumita vitaminelor din complexul B pe care le contine;
- ne ajuta sa slabim/sa ne mentinem silueta, deoarece este foarte putin calorica si are multe fibre;
- actioneaza ca un detoxifiant eficient pentru ficat, datorita glucosinolatilor.

Cum sa consumam conopida pentru a beneficia la maximum de calitatile sale?
Daca stomacul dvs. tolereaza conopida cruda (prin cantitatea mare de fibre, poate fi usor iritanta la stomac), cel mai bine este sa o consumati cruda, in salate sau cu branzeturi. In acest fel beneficiate la maximum de vitamina C.
Daca este necesar sa o fierbeti, lasati-o sa fiarba doar 3 minute si adaugati-o in salate. O puteti folosi inclusiv ca si garnitura pentru friptura de pasare sau la peste. Conopidei astfel fierte ii puteti adauga putin ulei extra-virgin de floarea-soarelui - acesta ii potenteaza atat gustul, cat si proprietatile.

De ce sa consumam dovleac?
- reprezinta o sursa excelenta de beta-caroten (forma de pro-vitamina A). Gratie lui, dovleacul ne protejeaza si imbunatateste vederea, ne mentine in stare buna sistemul cardiovascular si previne cancerul;
- are un efect cert de detoxifiere pentru intregul organism si ajuta in curele de slabire, prin proprietatile sale diuretice si laxative. De asemenea, reduce tensiunea arteriala;
- puterea antioxidanta a dovleacului este ridicata, deoarece, pe langa beta-caroten, este bogat si in vitaminele C si E;
- vitaminele C, A si E din compozitia lui cresc rezistenta organismului la raceli;
- semintele de dovleac sunt un adevarat elixir pentru inima si creier: eficienta lor este atat de ridicata deoarece sunt foarte bogate in grasimi nesaturate si in minerale care scad tensiunea arteriala (magneziu si potasiu). Semintele de dovleac sunt in general un foarte bun mineralizant, continand (pe unitatea de masa) mai mult calciu decat laptele, zinc si fier in concentratii mari.

In ce fel se consuma dovleacul pentru a profita de proprietatile lui?
Atat pulpa sa, cat si semintele trebuie consumate in stare cruda. Mancati pulpa rasa, ca atare sau impreuna cu un alt fruct. Puteti, de asemenea, sa obtineti din aceasta pulpa un suc gustos si foarte sanatos (in cazul in care alegeti sucul, pierdeti, totusi, fibrele).
Semintele se consuma ca atare sau ca si “lapte de dovleac” (seminte macinate si amestecate cu apa).
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
Darielutza
moderator


Mesaje : 34
Data de inscriere : 02/10/2012
Varsta : 50
Localizare : Bucuresti

MesajSubiect: 7 alimente care te bine dispun ...   Sam Ian 05, 2013 1:24 am

7 + 1 alimente care te binedispun

funny foodTi-a facut copchilu’ o nazbatie cat casa, pisica iti lasa de ceva zile cate-o amintire rusinoasa fix in motu’ patului, la job vreo colega iti amareste orele, stresu-i cat cuprinde si te simti si tare obosiiit/a - astfel ca nervi-ti sunt bine pusi pe bigudiuri?
Eh, atunci poate-i cazul sa ‘umbli’ nitel pe la dieta. Pentru ca da - n-or fi ele toate, din cele mai prietenoase pentru silueta, dar e ‘demonstrat stiintific’ ca exista unele alimente care te pot binedispune si aduce energia si cheful de viata inapoi - iar asta, chiar destul de repede.
In speranta ca va vor fi de folos, iata cateva dintre principalele alimente care pot readuce zambetul pe buze:

1. Ciocolata - bineinteles, cum altfel?! sta la locul cel mai de cinste in top, fiind un aliment cu un gust irezistibil pentru majoritatea oamenilor. De altfel, cuvantul ‘ciocolata’ vine dintr-o expresie indiana de pe vremea conchistadorilor ce semnifica ‘hrana zeilor’.
Cu totii stim, din experienta, ca merge de minune o ciocolata atunci cand avem chef de voie buna, sau sa ne mai alinam din griji si suparari. Iar asta pentru ca ingredientul principal este cacaua - despre care cercetarile au dovedit ca are insusiri antioxidante, regeneratoare, stimulente – contribuie la o crestere insemnata a nivelului endorfinelor si al serotoninei – hormonii cei raspunzatori de starea de bine, intensifica circulatia cerebrala, astfel ca ‘ascute’ simturile si este un bun tonic intelectual.
Sa nu mai vorbim ca datorita virtutilor sale, ciocolata este totodata si un bun afrodisiac – deci de luat in calcul atunci cand, neh, e cazul Wink

2. Cafeaua – are o multime de proprietati benefice, iar efectele pe termen scurt sunt de-a dreptul bine-venite : creste nivelul endorfinelor, are efect tonic, imbunatatind vigilenta, eficienta, claritatea in gandire, energizand si reducand starile de oboseala, moleseala, conducand la micsorarea nivelului anxietatii, al gandurilor sumbre.
Desigur, asta in cazul in care este consumata cu moderatie - pentru ca in caz de abuz de cafea, efectele vor fi taman in sens invers.

3. Ficatul de vita - daca sotul sau iubitul e mai carcotas de felu’ lui si-l apuca bombaneala, atunci baga-i in meniu si cate-o portie serioasa de ficat de vita – este o sursa considerabila de fier, de vitamina A, contine toate vitaminele din grupa B, acizi grasi si proteine de foarte buna calitate pentru organismul nostru, fiind un fortifiant al functiei hepatice, deci si al rezistentei fizice si psihice, inducand o stare de relaxare si buna dispozitie. Eh, atentie marita totusi pe la colesterol.

4. Carnea de curcan – este si ea numa’ buna de introdus in alimentatie, avand un continut destul de sarac in grasimi si fiind o sursa grozava de zinc, magneziu, fier si seleniu, precum si de proteine si aminoacizi de mare calitate – spre exemplu contine o cantitate insemnata din aminoacizii numiti tirozina, care stimuleaza producerea de neurotransmitatori, noradrenalina si dopamina, ameliorandu-se efectele negative ale stresului – de oricare ar fi el, si crescand nivelul de energie al organismului – toate acestea, cu efecte vizibile asupra starii de bine.

5. Somonul – carnea de somon (fie proaspat, fie fumé, ori in conserva) contine cantitati importante de seleniu, de vitamina D si alte vitamine si proteine esentiale, dar mai ales cantitati super de triptofan – care e un aminoacid ce stimuleaza producerea serotoninei, s-ar parea chiar in proportie de 96% din necesarul zilnic, si de acizi grasi omega-3 cu un mare rol in imbunatatirea functiilor creierului si in inlaturarea depresiei si anxietatilor de tot felul.

6. Spanac– hai ca Popeye Marinaru’ nu era deloc departe de adevar cand apela la cate-o rezerva ‘strategica’ de spanac – acesta contine doze zdravene de acid folic si magneziu, cu efecte la fel de zdravene asupra serotoninei, functiilor creierului si nivelului de energie al organismului.

7. Cereale integrale – sunt foarte bogate in fibre, antioxidanti, unele vitamine si minerale, carbohidrati complecsi, continand glucide cu absorbtie treptata furnizand astfel organismului energie benefica pe parcursul mai multor ore, declansand eliberarea de insulina in sange ceea ce relaxeaza si mentine buna dispozitie.
Mai toate cerealele integrale, nerafinate, au astfel de efecte benefice asupra organismului : graul, orezul brun, secara, amarantul, orzul mare, meiul, hrisca.
Asa ca nu e de mirare ca toti nutritionistii (si nu numai) ne piseaza la cap cu mancatul unei portii zdravene de cereale, mai cu seama la micul-dejun.

+

Semintele (de dovleac, floarea soarelui, in, etc), dar si migdalele, alunele, nucile - contin proteine si grasimi sanatoase, acizi grasi de calitate, acizi omega-3 si omega-6 taman buni pentru activitatea cerebrala si intretinerea unei stari vivace si de buna-dispozitie.
E foarte bine a se consuma constant, dar cu ceva moderatie.
Pentru ca, hai sa zicem, intr-o zi te apuca tristetea sau melancolia ‘blegoasa’ si dai iama printre ele, insa a doua zi adu-ti aminte ca la pachet cu respectivele seminte, sau alune, vin si cel putin 500 de kcal/100 gr…..

Asadar, pofta buna si mult haz, de necaz!
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
Darielutza
moderator


Mesaje : 34
Data de inscriere : 02/10/2012
Varsta : 50
Localizare : Bucuresti

MesajSubiect: Ardeiul iute: iti vine sa crezi?   Mier Ian 09, 2013 1:51 pm


Unele dintre beneficiile pentru sănătate ale ardeiului iute sunt aproape incredibile, iar reputaţia acestuia este în continuă creştere, în urma cercetărilor medicale. Ardeiul iute poate contribui la distrugerea celulelor canceroase din prostată, plămâni, pancreas şi poate opri un atac de cord în maxim 30 de secunde.
Ardeiul iute face parte din familia capsicum şi este cunoscut sub denumirea de capsicum annuum. El ajută la stimularea metabolismului, prin acţiunea pe care o are asupra structurii venoase.
Cuprins articol:
1. Generalităţi
2. Beneficiile pentru sănătate
3. Lupta împotriva inflamaţiei
4. Ameliorarea pe cale naturală a durerii
5. Beneficiile cardiovasculare
6. Ardeiul iute ameliorează sinusurile congestionate
7. Stimulează imunitatea
8. Prevenirea ulcerului gastric
9. Pierderea kilogramelor
Beneficiile pentru sănătate
Nu este nimic mai uimitor decât efectele pe care ardeiul iute le are asupra sistemului circulator, cum ar fi alimentarea elementelor vitale din structura celulară a capilarelor, venelor, arterelor şi ajutorul oferit pentru echilibrarea tensiunii arteriale. De aceea, ardeiul iute este unul dintre cele mai potrivite remedii pentru hipertensiunea arterială, curăţă arterele şi contribuie la diminuarea valorilor colesterolului rău sau trigliceridelor. Având în vedere că bolile cardiovasculare sunt ucigaşul numărul unu la nivel mondial, proprietăţile ardeiului iute sunt deosebit de importante. Ardeiul iute este benefic atât pentru stomac cât şi tractul intestinal, deoarece stimulează mişcarea peristalică a intestinului, ajută la eliminarea fecalelor şi contribuie la reconstrucţia ţesutului din stomac, facilitând vindecarea leziunilor stomacale şi ulcerelor intestinale.
Atunci când se consumă ardei iute, acesta declanează o senzaţie de căldură în tot corpul, din acest motiv chiar a fost una dintre plantele recomandate în caz de degerături. Usturător şi picant, ardeiul iute este adăugat în diverse feluri gustoase de mâncare din întreaga lume. Iuţeala este determinată de o concentraţie ridicată de capsaicină, studiată pentru utilizările ei pe scară largă, de la reducerea efectelor durerii, beneficii cardiovasculare precum şi capacitatea de a preveni apariţia cancerului.
Capsaicina are un rol esenţial în deschiderea şi drenarea pasajelor nazale congestionate. În plus, alături de conţinutul ridicat de capsaicină, ardeiul roşu este o sursă excelentă de vitamina A, prin concentraţia de carotenoizi pro-vitamina A, inclusiv beta-caroten. Beta carotenul este nu doar un antioxidant puternic, ci poate fi convertit în organism în vitamina A, un nutrient esenţial pentru sănătatea tuturor ţesuturilor epiteliale (cele care căptuşesc toate cavităţile corpului, inclusiv tractul respirator, gastro-intestinal şi tractul reproductiv). Beta-carotenul poate fi util în reducerea simptomelor astmului, osteoartritei şi artritei reumatoide. În plus, activitatea sa antioxidantă contribuie la prevenirea daunelor radicalilor liberi care pot determina ateroscleroza, cancer de colon, diabet zaharat şi alte complicaţii, cum ar fi leziuni ale nervilor şi boli de inimă.
Lupta împotriva inflamaţiei
Ardeiul iute conţine capsaicină, care încălzeşte corpul şi este un inhibitor puternic al substanţei P, o neuropeptidă asociată cu procesele inflamatorii. Cu cât este mai iute un ardei, cu atât aconţine mai multă capsaicină. În prezent se studiază efectele capsaicinei ca tratament pentru tulburările fibrelor nervoase senzoriale, inclusiv dureri asociate cu artrita, psoriazis şi neuropatie diabetică. Atunci când animalele injectate cu o substanţă care provoacă artrita inflamatorie au fost hrănite cu alimente care conţineau capsaicină, debutul artritei a fost întârziat şi inflamaţia a fost redusă în mod semnificativ.
Ameliorarea pe cale naturală a durerii
Capsaicina aplicată local, s-a demonstrat în urma studiilor, ar fi un tratament eficient pentru durerile de cap şi cele provocate de osteoartrită. Multe din studiile care se refereau la gestionarea durerii cauzate de neuropata diabetică, au enumerat beneficiile aplicării locale a capsaicinei şi rolul ei în atenuarea durerii asociate cu această condiţie. În urma unui studiu de amploare, pacienţi cu psoriazis au folosit preparate topice care conţineau fie capsaicină, fie placebo. Cei din prima categorie au raportat o îmbunătăţire semnificativă a simptomelor. Principalul efect secundar ar fi resimţirea unei senzaţii de arsură în zona aplicată.
Beneficii cardiovasculare
Ardeiul roşu iute, s-a dovedit a reduce nivelul colesterolului din sânge, a trigliceridelor şi agregarea plachetară, crescând în acelaşi timp capacitatea organismului de a dizolva fibrina, o substanţă cu rol important în formarea cheagurilor de sânge. Oamenii care consumă din belşug ardeiul iute, au şanse mai mici de a face atac de cord, accident vascular cerebral sau embolie pulmonară.
Ardeiul iute ameliorează sinusurile congestionate
Capsaicina nu reduce doar intensitatea durerii ci stimulează fluidizarea secreţiilor de mucus din plămâni sau fosele nazale. Capsaicina este similară cu un compus care se regăseşte în multe remedii pentru răceală, cu rol în ameliorarea congestiei nazale, diferit fiind doar timpul de acţiune (capsaicina acţionează mult mai repede). Un ceai cu ardei iute stimulează rapid scurgerea mucoaselor din pasajele nazale, ameliorând nasul înfundat şi congestionat.
Stimulează imunitatea
Ardeiul iute de culoare roşu aprins are un conţinut ridicat de betacaroten sau provitamina A. Două linguriţe de ardei iute pisat, furnizează 47% din valoarea zilnică de vitamina A, cu rol important în lupta anti-infecţie şi esenţială pentru sănătatea ţesuturilor epiteliale, inclusiv membranele mucoase care acoperă pasajele nazale, plămânii, tractul intestinal şi cel urinar. De asemenea, vitamina A este prima linie de apărare împotriva agenţilor patogeni, invadatori.
Prevenirea ulcerului gastric
Ardeiul iute are o reputaţie negativă şi nemeritată de a contribui la apariţia ulcerului gastric. Nu doar că ardeiul iute nu provoacă ulcerul gastric ci chiar poate ajuta la prevenirea acestuia prin distrugerea bacteriilor care pot fi ingerate, stimulând în acelaşi timp celulele mucoasei stomacului să secrete sucuri de protecţie, care împiedică formarea ulcerului. De fapt, consumul de ardei iute este asociat cu diminuarea riscului de ulcer gastric.
Pierderea kilogramelor
Căldura care este resimţită de către o persoană în urma consumului de ardei iute este energie care rezultă în urma arderii caloriilor. Chiar şi ardeii roşii conţin substanţe care contribuie la termogeneză şi la consumul de oxigen, chiar şi mai mult de 20 de minute după ce sunt consumate.
Ţuica de prune, efecte asupra sănătăţii
Tradiţionala ţuică de prune era odinioară folosită pentru vindecarea bolilor de inimă şi de stomac. Ţuica de prună slabă conţine o anumită cantitate de vitamine A, B, C, D1 şi D2.
De altfel, ţuica de prune fiartă, nu foarte fierbinte, consumată moderat, este, în ciuda celor crezute, benefică funcţiilor hepatice, avide în anotimpul rece de vitamine şi săruri. Se recomandă ţuica de prune slabă în dischinezii biliare, probleme dedecongestionare hepatică, constipaţii cauzate de factori alimentari.
Ţuica este antianemic. Cercetătorii germani au descoperit ca în extractele distilate de prună există 6 tipuri de substanţe cerute de celulele roşii sanguine, ce sunt rapid absorbite în stomac. Aceste substanţe, prezente din abundenţă în ţuica, pot creşte cu peste 120% viteza de producere a hemoglobinei si chiar a producerii de hematii (celule rosii ale sangelui, care transporta oxigen). În plus, ţuica de prune are un bogat conţinut în fier, nucleul metalic al hemoglobnei din globulele roşii. Dar acest lucru nu inseamna nici pe departe ca anemia se previne cu tuica, în lipsa unei alimentatii corespunzatoare recomandate de medic. Dimpotriva, un consum zilnic de tarie de pruna fara o alimentatie adecvata, poate avea efecte nefaste chiar şi pentru un organism sanatos.
Enzima are rolul de a reduce depunerile de colesterol de pe arteridele capilare coronariene, vasele care aduc sangele la inimă.Este prezentă în alte 120 de medicamente naturiste diferite,cu rol în prevenirea aterosclerozei si, implicit, a infarctului miocardic, medicamente care sunt foarte scumpe în SUA, Canada şi Marea Britanie (depăşesc în medie 140 de dolari pentru o cura de 45 de zile).Consumarea zilnica a 32,12 ml tuica de pruna este o eficienta metoda de a reduce probabilitatea de aparitie a unor boli de inimă datorate aterosclerozei. Acest tip de profilaxie are un preţ de 14.000 de ori mai mic decât în cazul unei medicaţii naturiste cu extract de cactus, ambalat în SUA.
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
Continut sponsorizat




MesajSubiect: Re: BINE DE STIUT....   

Sus In jos
 
BINE DE STIUT....
Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
***Atata vreme cat ai si curaj si simtul umorului, nu e deloc tarziu pentru un nou inceput*** :: Prima categorie :: Primul forum-
Mergi direct la: